Frequently Asked Questions

Algemene vragen over de service

Wat mag ik wel / niet aanbieden?

We halen alleen herbruikbare boeken, elektronica, speelgoed, textielwaren en andere kleine voorwerpen op die je normaal gesproken naar de kringloopwinkel zou brengen. De maximale afmeting per doos of tas is 40 x 40 x 40 cm.

Wij halen geen spullen op die niet aan deze afmetingen voldoen.

Wat gebeurt er met de spullen die ik aanbied?

Je boeken, speelgoed, elektronica, textielwaren en ander klein huisraad worden, als deze nog in goede staat zijn, hergebruikt via ons netwerk van duurzame partners - zoals kringloopwinkel Het Goed en Boekenbalie.

Mocht blijken dat sommige van de spullen niet meer hergebruikt kunnen worden, worden deze gerecycled bij de lokale milieustraat. De producten zullen dan worden hergebruikt als grondstoffen. Dit is hoe we het milieu beschermen.

Hoe vaak kan ik spullen aanbieden?

In principe kan je van elk ophaalmoment gebruikmaken. Uit milieuoverwegingen is het raadzaam om zoveel mogelijk spullen in één keer te verzamelen en tegelijkertijd aan te bieden.

Zo verminderen we onze ecologische voetafdruk door het terugbrengen van het aantal ritten.

Waar is jullie service beschikbaar?

Onze service is momenteel beschikbaar in:
- Capelle aan den IJssel
- Rotterdam
- Krimpen aan den IJssel

We kijken ernaar uit om meer locaties toe te voegen aan deze lijst. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media om op de hoogte gehouden te worden!

Instructies

Hoe werkt het aanbieden van spullen?

Met Byewaste geniet je in 3 eenvoudige stappen van een opgeruimd huis:

  1. Verzamel de spullen waar je vanaf wilt
    Boeken, elektronica, speelgoed, textielwaren en meer - met een maximum formaat van 40 x 40 x 40 cm.
  2. Stop deze in een doos of tas
    Pak iedere categorie apart in en label de dozen/tassen met onze printbare stickers of pen en papier.
  3. Maak een afspraak in de app
    Kies een geschikte datum en tijd in onze mobiele- of web app en relax, wij zorgen voor de rest!


Let op
Waar je de spullen achter moet laten op de ophaaldag verschilt per gemeente en woningsoort. Bekijk de instructies voor jouw woonplaats hier om ervoor te zorgen dat onze inzamelaar je spullen op kan halen.

Wat voor doos/tas gebruik ik?

Je kunt elke verpakking gebruiken die je in huis hebt, zolang deze maar kleiner is dan 40 x 40 x 40 cm en goed afsluitbaar.

We geven de voorkeur aan de volgende verpakkingen:
Textielwaren: plastic tassen
- Boeken & Speelgoed: volle dozen
- Elektronica: een doos, krat of tas

Hoe kom ik aan nieuwe stickers?

Een printbare versie van onze stickers vind je hier. Om je spullen op te laten halen zonder stickers, schrijf je "Byewaste" en de categorie (textiel, elektronica of mix) op een vel papier en bevestig je deze aan de dozen en/of tassen.

Problemen

Het regent, kan ik mijn spullen wel gewoon buiten zetten?

Onze chauffeurs komen langs tijdens het gereserveerde tijdsblok. Ook als het regent. Je helpt ons als je jouw spullen in dit geval in een waterbestendige doos of tas stopt.

Mijn spullen zijn zwaar en er is geen lift in het gebouw

Vanwege de bedrijfsbrede veiligheidsmaatregelen van onze lokale inzamelpartners mogen zij geen zware spullen van de trap dragen.

Zorg er daarom voor dat er op de ophaaldag iemand aanwezig is om te helpen met het dragen van de spullen, of breng deze indien mogelijk vóór het gekozen tijdslot naar beneden.

Mijn spullen zijn niet opgehaald

Onze excuses voor het ongemak. Lees onze bovenstaande instructies alsjeblieft nogmaals door om te controleren of je de juiste stappen hebt gevolgd.Indien dit het geval is, meld je het incident via info@byewaste.app.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om het probleem op te lossen.

Ik ervaar een probleem met de app

Vervelend om te horen dat je problemen ondervind bij het gebruiken van onze app.

Stuur ons alsjeblieft een mail via info@byewaste.app met het model telefoon dat je gebruikt en een gedetailleerde omschrijving van het probleem. Dan gaan wij op zoek naar een passende oplossing.

Mijn matras ophaalverzoek werd geannuleerd, wat nu?

Wij annuleren ophaalafspraken voor matrassen één dag vantevoren indien er hevige regen wordt verwacht. Wanneer de matrassen te nat zijn, kunnen deze namelijk niet meer worden gerecycled.

In dit geval gaan er waardevolle materialen verloren, wat een negatieve impact heeft op het milieu. Wanneer het slechts een klein beetje regent, vragen we je om de matras binnen te houden. In dit geval belt onze inzamelaar bij je aan. Zo houden we de matras zo droog mogelijk.

Wanneer je een nieuwe afspraak maakt, halen we je oude matras graag op een beter moment op!

Hoe kan ik Byewaste steunen?

Je kunt ons steunen door de service te delen met je buren, familie en vrienden of door het schrijven van een review op Trustpilot. Op deze manier help je ons meer mensen te overtuigen om gebruik te maken van onze service, en kunnen we meer voorwerpen redden van het afval!

Je kunt daarnaast ook doneren aan ons doel. Ieder bedrag is welkom! Omdat we een gratis dienst zijn, zijn we mede afhankelijk van donaties van onze gebruikers om de kosten van logistiek en opslag te dekken.

We zijn enorm blij met je hulp!