June 23, 2023
 • 
Lifestyle

6 Duurzame hotspots in Den Haag

Wist je dat Nederland vol zit met leuke, duurzame plekjes? Van restaurants met heerlijke lokale gerechten tot hippe vintage kledingwinkels. Ook in Den Haag is er voor ieder wat wils. Vandaag delen we de 6 favoriete duurzame hotspots van ons team.

1. FOAM 

©FOAM

FOAM is een absolute must-visit als je op zoek bent naar een trendy en duurzame eetervaring. Gelegen in de stijlvolle Frederikstraat, staat FOAM bekend om zijn heerlijke biologische en vegetarische gerechten. Het menu is zorgvuldig samengesteld met oog voor zowel gezondheid als duurzaamheid, waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige ingrediënten.

Je kunt in dit restaurant genieten van smaakvolle maaltijden die niet alleen goed zijn voor jou, maar ook voor de planeet. FOAM streeft ernaar om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren door gebruik te maken van lokale en seizoensgebonden producten. Bovendien zijn ze actief bezig met het verminderen van voedselverspilling, waardoor ze een bijdrage leveren aan een duurzamere voedselindustrie.

De trendy en stijlvolle ambiance maakt het niet alleen een plek om te genieten van heerlijk eten, maar ook een perfecte plek om gezellig samen te komen met vrienden en familie. Of je nu een gezonde brunch, een kleurrijke salade of een voedzame smoothie wilt, ze hebben voor ieder wat wils. Laat je verrassen door de verrukkelijke smaken en geniet van een duurzame eetervaring bij FOAM in Den Haag.

2. ReShare Store

@Legers des Heils

Als je op zoek bent naar een duurzame winkelervaring in Den Haag, dan mag je de ReShare Store niet missen. Deze unieke tweedehands kledingwinkel is een initiatief van het Leger des Heils en heeft een sterke focus op het concept van 'opnieuw delen'. Ze geloven dat jouw overtollige kleding een tweede leven verdient, zodat iemand anders er weer van kan genieten.

De ReShare store is meer dan alleen een winkel; het is een plek waar je bewust kunt bijdragen aan een duurzamere mode-industrie. Door te kiezen voor tweedehands kleding verminder je de vraag naar nieuwe productie, wat resulteert in een verminderde milieu-impact en afvalproductie.

Je vindt in deze winkel een gevarieerd aanbod aan kledingstukken, accessoires en schoenen, allemaal zorgvuldig geselecteerd en van goede kwaliteit. Of je nu op zoek bent naar vintage pareltjes, trendy items of tijdloze klassiekers, de ReShare Store biedt voor ieder wat wils.

3. Lekker Nassûh

@Lekker Nassûh

Een bezoek aan Lekker Nassûh is een must voor liefhebbers van verse en duurzame groenten in Den Haag. Bij deze bijzondere hotspot kun je terecht voor verse groenten uit de regio, die geteeld zijn zonder het gebruik van gif en kunstmest. Bovendien staan ze bekend om zijn inzet voor het verminderen van verpakkingsafval.

Elke woensdag bieden ze de mogelijkheid om een verspakket te halen. In zo'n pakket vind je ten minste 7 verschillende soorten groenten, stuk voor stuk vers, gezond en overheerlijk. Deze pakketten zijn niet alleen handig, maar ook een geweldige manier om gevarieerde en voedzame maaltijden op tafel te zetten.

Door te kiezen voor groenten van lokale boeren verminderen ze de CO2-uitstoot die gepaard gaat met transport. Daarnaast stimuleren ze biodiversiteit en ondersteunen ze lokale landbouwers. Bovendien kun je je eigen verpakking meenemen en zo de hoeveelheid afval verminderen.

Breng een bezoek aan hun locatie en ontdek de verscheidenheid aan kwaliteitsgroenten die de regio te bieden heeft, terwijl je bijdraagt aan een gezondere planeet.

4. Regina

@Regina

Bij Regina staat de natuur centraal. Al meer dan 70 jaar vormt deze overtuiging de basis voor hun prachtige ambacht. Met een diepe liefde voor de natuur vertaalt Regina jouw wensen en emoties op het gebied van bloemen, groen en interieurstyling.

In de winkel word je ondergedompeld in een betoverende wereld van kleur, geur en vormgeving. Hier vind je prachtige bloemen, planten en decoratieve items die met zorg zijn geselecteerd. Of je nu op zoek bent naar een boeket voor een speciale gelegenheid, een sfeervolle interieurinrichting of advies over groene elementen in je leefruimte, Regina biedt inspiratie en vakmanschap.

Ze streven ernaar om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren door gebruik te maken van milieuvriendelijke materialen en technieken. Daarnaast werken ze samen met lokale kwekers en leveranciers om de impact op het milieu te verminderen.

5. Maoz

@Uber Eats

Maoz is dé plek voor liefhebbers van smaakvolle en duurzame plantaardige gerechten. Deze bijzondere snackbar bewijst dat fastfood ook gezond en milieuvriendelijk kan zijn.

Je geniet van verrukkelijke vegetarische en veganistische snacks. Van lekkere veganistische shoarma en knapperige falafels tot aan heerlijke pita broodjes, ze hebben voor elk wat wils. Het menu is niet alleen gericht op het creëren van smakelijke gerechten, maar ook op het gebruik van duurzame ingrediënten.

Ze gebruiken geen plastic verpakkingen, maar maken gebruik van biologisch afbreekbare materialen. Bij Maoz draait alles om het bieden van heerlijk comfortfood zonder dat daar dierenleed aan te pas komt. 

6. Paleistuin

@DenHaag.com

De Paleistuin is een prachtige groene oase midden in het centrum van Den Haag, vlakbij het Paleis Noordeinde. Deze historische tuin is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een duurzame hotspot waar je van de natuur kunt genieten.

De tuin heeft een rijke geschiedenis en is ontworpen in de 17e eeuw als een formele Franse tuin. Vandaag de dag is het een mix van formele en informele elementen, met mooie gazons, bloembedden en een vijver. Het is de perfecte plek om te wandelen, te picknicken of gewoon te ontspannen te midden van prachtige bloemen en groene omgeving.

Het biedt een natuurlijke habitat voor verschillende planten- en diersoorten. Het is een toevluchtsoord voor vogels, vlinders en andere insecten, waardoor de biodiversiteit in het gebied wordt bevorderd. Daarnaast wordt er bij het beheer van de tuin rekening gehouden met duurzaamheid, waarbij natuurlijke methoden worden gebruikt om de gezondheid van de planten te bevorderen en het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen te minimaliseren.

-

Bezoek deze hotspots en draag bij aan een duurzamere en groenere toekomst. 

Welke stad wil je de volgende keer verkennen? Laat het ons weten!