June 21, 2022
 • 
Byewaste

Ontmoet het team: Charissa, onze Marketing Stagiaire

Wij zetten ons in voor een duurzamere samenleving met een klein maar gedreven team. In deze rubriek geven we de mensen achter Byewaste de kans om zich aan jullie voor te stellen. Deze week is het de beurt aan Charissa, onze Marketing Stagiaire.

Hoewel ieder teamlid zichzelf al kort heeft kunnen voorstellen op onze “Over ons” pagina, vonden we het tijd worden dat jullie ons beter leerden kennen. Vorige week vertelde Maarten over zijn leven. Deze week deelt Charissa haar verhaal. Zij zal je meer vertellen over haar visie op duurzaamheid en het bedrijf.

Hallo! Wie ben jij? Vertel ons eens iets over jezelf!

Hoi! Mijn naam is Charissa.

Ik ben een 21-jarige studente International Business. Ik woon in Maastricht, het zuiden van Nederland, waar ik mijn tijd graag spendeer in de parken, slenterend door de prachtige straatjes, en snuffelend in de tweedehandswinkels.

Wanneer ik niet buiten ben, houd ik van lezen, films en series kijken, en koken met een glas rode wijn en goede muziek. Dit is een van de beste gewoontes die ik heb opgepikt wanneer ik in Parijs woonde.

Wat is jouw rol bij Byewaste?

Als marketing stagiaire assisteer en leer ik van de marketeers bij Byewaste. Ik help ze de boodschap van Byewaste te verspreiden op verschillende manieren. Een paar voorbeelden daarvan zijn het cureren van content voor de sociale media en het contacteren van andere partijen.

Hoe ben je bij Byewaste terechtgekomen?

Als tweedejaars student, was het tijd dat ik begon te zoeken naar een stage. Mijn eerste plan was om er eentje volgend academisch jaar te beginnen, maar toen ik Byewaste, hun missie, en de open vacature zag wist ik dat ik deze kans moest pakken.

A white desk
Waarom wilde jij graag voor Byewaste werken?

Ik heb altijd een affiniteit gehad voor duurzaamheid en alles wat ermee te maken heeft. Tijdens mijn studie begon ik te realiseren dat marketing een erg machtig middel kan zijn. Ik heb toen de afspraak met mezelf gemaakt dat ik enkel zou werken voor een bedrijf achter wiens visie ik sta. Byewaste doet dat op meerdere manieren, dus het was een vanzelfsprekende keuze!

Wat vind je het leukste aan je baan?

De bedrijfscultuur en de manier waarop iedereen met elkaar omgaat spreken me erg aan. Marketing specifiek, geniet ik erg van het feit dat ik de vrijheid krijg om aan de taken en projecten te werken die ik moet doen.

Wanneer mogelijk, vind ik het het fijnst om creatief te denken over de dingen die ik moet doen, dus het feit dat ik precies dat kan doen tijdens het uitvoeren van mijn taken maakt het zoveel makkelijker en beter!

Someone working in marketing
En wat het minst leuke?

Aangezien ik pas ben gestart, heb ik nog geen dingen gevonden die ik totaal niet leuk vind. Gelukkig vind ik tot nu toe alle aspecten van de stage erg leuk en leerzaam.

Trash bin
Waarom ben je van mening dat we meer moeten recyclen en hergebruiken?

Waarom niet? Er zijn zoveel verschillende redenen waarom recyclen en hergebruiken betere opties zijn. En dan gaat het niet enkel over redenen die goed zijn voor het milieu, zoals het feit dat we nu te snel de natuurlijke grondstoffen opmaken. Maar ook redenen die goed zijn voor onszelf, want over het algemeen is het recyclen of hergebruiken van producten veel goedkoper dan het continu moeten aanschaffen van nieuwe producten.

Wat is jouw leukste tweedehands vondst?

Ik koop al mijn kleding tweedehands, maar heb vaak moeite met het vinden van broeken die me in de lengte en breedte passen. Ik had een keer echt een nieuwe jeans broek nodig en het liefst eentje in het zwart. Ik had niet verwacht dat ik iets zou vinden, maar ik liep de Freepstar binnen (een tweedehands kledingwinkel in Parijs) en had een zwarte Armani jeans die me precies paste gevonden.

Het beste hieraan? Hij was maar 5 euro!

Vintage clothing
Wanneer had je zelf graag gebruikgemaakt van een service als Byewaste?

Ik vond het eerst altijd ontzettend moeilijk om afstand te doen van kleding en schoenen die ik niet meer droeg of paste. Ik had altijd wel een excuus om iets te houden. Er kwam ooit een moment waar ik er klaar mee was en die kledingstukken een tweede leven wilde geven.

Ik had twee stapels: weg en houden. Het zou zo veel makkelijker en efficiënter zijn als ik toen een service als Byewaste om me te helpen met de “weg” stapel.

Hoe draag jij in je dagelijkse leven bij aan een duurzamere toekomst?

Zoals je al eerder kon lezen koop ik al mijn kleding tweedehands en probeer ik andere dingen die ik nodig heb ook tweedehands te zoeken. Ik koop daarnaast ook alleen wat ik nodig heb of echt wil, om zo ook overconsumptie tegen te gaan.

Daarnaast ben ik ook al het merendeel van mijn leven vegetariër en probeer ik veganistische “switches” te maken waar het mogelijk is.

Vegan diet
Welke duurzame gewoonte zou je jezelf nog graag willen aanleren?

Normaal gezien koop ik al mijn groente en fruit in de supermarkt, maar dat zou ik graag willen veranderen door vaker naar de weekmarkt te gaan. Ik vind het altijd jammer dat de groente en fruit in de supermarkt in zo veel onnodig plastic zit verpakt. Daarnaast zou ik ook graag de lokale boer willen steunen.

Er zijn twee wekelijkse markten in mijn stad, maar ik ben normaliter druk bezig die ochtenden of ik vergeet ze. Het zou een makkelijke gewoonte om aan te leren zijn als ik de weekmarkt ook in mijn planning zou zetten!

Bedankt voor het lezen van onze blog. Vond je de inhoud interessant?
Vergeet deze dan niet te delen met je vrienden en familie!