May 9, 2022
 • 
Byewaste

Ontmoet het team: Florent, onze Business Analyst

Wij zetten ons in voor een duurzamere samenleving met een klein maar gedreven team. In deze rubriek geven we de mensen achter Byewaste de kans om zich aan jullie voor te stellen. Deze week is het de beurt aan Florent, onze Business Analyst.

Hoewel ieder teamlid zichzelf al kort heeft kunnen voorstellen op onze “Over ons” pagina, vonden we het tijd worden dat jullie ons beter leerden kennen. Vorige week vertelde Sara over haar leven. Deze week deelt Florent zijn verhaal. Hij zal je meer vertellen over zijn visie op duurzaamheid en het bedrijf.

Hallo! Wie ben jij? Vertel ons eens iets over jezelf!

Hoi! Mijn naam is Florent, ik ben 32 jaar en werk bij Byewaste als Senior Business Analyst. Ik woon in Amsterdam, een stad waar ik van houd vanwege het culturele erfgoed, de smeltkroes van verschillende culturen en het geweldige aanbod op het gebied van restaurants, musea en muziekfestivals.

Over het algemeen breng ik mijn vrije tijd graag door met fietsen, squashen en bier drinken met vrienden en familie.

Amsterdam canals
Wat is jouw rol bij Byewaste?

Ik ben verantwoordelijk voor het opbouwen van partnerschappen met externe belanghebbenden om ons aanbod en onze activiteiten te structureren en op te schalen.

Bij het zoeken naar partners helpt mijn achtergrond als duurzaamheidsadviseur me om spelers te selecteren met vergelijkbare waarden als wij: business en duurzaamheid moeten met elkaar in verband worden gebracht. Dit is een sterke eis bij Byewaste. Met andere woorden, ik probeer ervoor te zorgen dat onze bedrijfsaanpak duurzaam is en blijft.

Hoe ben je bij Byewaste terechtgekomen?

Ik ontdekte Byewaste toen ik zag dat het bedrijf op nummer 1 stond in een Nederlands artikel over veelbelovende start-ups om te volgen op het gebied van afvalpreventie. Via LinkedIn kwam ik in contact met Tommaso en een paar weken later begon ik te werken voor Byewaste!

Laptops
Waarom wilde jij graag voor Byewaste werken?

Ik was meteen verleid nadat ik Tommaso en Francisco voor het eerst ontmoette.

Ik houd echt van het concept: het pakt moderne problemen aan door het bieden van een state-of-the-art oplossing. Ons concept is zeer innovatief, we werken niet met afval maar met spullen. Zo zorgen we voor een zeer hoge kwaliteitsverhouding van de producten die we inzamelen en kunnen we ze een tweede kans geven.

Wat vind je het leukste aan je baan?

Ik ben niet per se een verkoper, maar als het gaat om onderwerpen als het verlengen van de levensduur van producten door deze te repareren of hergebruiken, kun je op mij rekenen! Het is "gemakkelijk" om een oplossing te verkopen waar ik sterk in geloof, een oplossing die essentieel is om de burger bewust te maken van deze belangrijke kwesties.

Het doet me plezier om de reacties te zien die we krijgen van potentiële partners en ik ben blij om samen met mijn collega's mee te kunnen werken aan het vormgeven van de toekomst van het bedrijf. Ik vind het leuk dat Byewaste, als startend bedrijf, flexibel is en daardoor snel op de markt kan reageren.

Whiteboard
En wat het minst leuke?

De onzekerheid hoe de markt op ons aanbod zal reageren en de tijd die nodig is om te profiteren van onze huidige inspanningen kan frustrerend zijn. Maar aan de andere kant leert het ons om geduldig te zijn en alles stap voor stap aan te pakken.

Trash bin
Waarom ben je van mening dat we meer moeten recyclen en hergebruiken?

Het is simpelweg geen keuze. Wij als Westerse maatschappij hebben een enorme impact op onze planeet. We moeten onze negatieve sociale, maatschappelijke en milieueffecten verminderen.

Om dit te doen, is het verminderen van onze consumptie de meest impactvolle actie die we kunnen ondernemen. Hergebruik en reparatie hebben vervolgens prioriteit boven recycling, wat de beste optie is wanneer het product niet op een andere manier kan worden teruggewonnen.

Wat is jouw leukste tweedehands vondst?

Een paar speakers die ik op Marktplaats heb gekocht. Ik geniet echt van het luisteren naar mijn favoriete muziek met deze luidsprekers, de kwaliteit is opmerkelijk goed!

Speakers
Wanneer had je zelf graag gebruikgemaakt van een service als Byewaste?

Eerlijk gezegd vandaag! Ik heb een paar elektrische apparaten in huis die naar de kringloopwinkel moeten worden gebracht, maar ik blijf het maar uitstellen vanwege tijdgebrek. Ondertussen staan ze echt in de weg in mijn gang. Het zou fijn zijn als iemand ze even op zou kunnen komen halen! Helaas is Byewaste nog niet beschikbaar in Amsterdam, maar ik kijk reikhalzend uit naar de lancering.

Hoe draag jij in je dagelijkse leven bij aan een duurzamere toekomst?

Ik werk eraan zo veerkrachtig mogelijk te worden terwijl ik in een stad als Amsterdam woon.

Om deze reden ben ik een paar jaar geleden gestopt met vliegen in Europa (in plaats daarvan neem ik nu de trein) en ik sta op het punt om er helemaal mee te stoppen. Ik eet weinig vlees, gemiddeld één keer per week. Ik koop eten bij Boeren en Buren - een intermediair platform dat lokale boeren (in een omtrek van zo’n 20 kilometer) en burgers met elkaar verbindt. Ik koop zo min mogelijk consumptiegoederen en vrijwel alleen tweedehands - behalve het ondergoed natuurlijk!

Ik rijd ook minder dan 1.500 km per jaar. Daarnaast heb ik het hele jaar de thermostaat op 19 graden staan en heb ik mij geabonneerd op een groene aanbieder van energie. Ik heb een bankrekening geopend bij een bank die investeringen in duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Ik stem voor mensen die sociale rechtvaardigheid en milieukwesties serieus nemen.

Al met al probeer ik mijn voetafdruk zo veel mogelijk te verkleinen om te voldoen aan de doelstelling van 2 ton/jaar/burger zoals vastgelegd in het akkoord van Parijs.

Duurzaamheid
Welke duurzame gewoonte zou je jezelf nog graag willen aanleren?

Mijn volgende grote stap zal zijn om thuis een droogtoilet te installeren. Watervervuiling is een ingrijpend probleem dat ik graag wil aanpakken, in ieder geval op mijn eigen schaal.

Bedankt voor het lezen van onze blog. Vond je de inhoud interessant?
Vergeet deze dan niet te delen met je vrienden en familie!