Wij zetten ons in voor een duurzamere samenleving met een klein maar gedreven team. In deze rubriek geven we de mensen achter Byewaste de kans om zich aan jullie voor te stellen. Deze week is het de beurt aan Maarten, onze Developer.

Hoewel ieder teamlid zichzelf al kort heeft kunnen voorstellen op onze “Over ons” pagina, vonden we het tijd worden dat jullie ons beter leerden kennen. Vorige week vertelde Florent over zijn leven. Deze week deelt Maarten zijn verhaal. Hij zal je meer vertellen over zijn visie op duurzaamheid en het bedrijf.

Hallo! Wie ben jij? Vertel ons eens iets over jezelf!

Hoi! Ik ben Maarten, een van de developers bij Byewaste. Ik ben 23 jaar oud, ik ben Nederlands en woon in een studentenhuis in Rotterdam. Ik heb drie jaar media- en gameontwikkeling gestudeerd en zit momenteel in mijn vierde jaar van mijn parttime studie Informatica.

Mijn hobby's zijn programmeren, videogames maken en spelen, lezen, tafelspellen spelen, kamperen, wandelen, koken, televisieseries kijken, naar musea gaan en natuurlijk gezelligheid opzoeken met mijn vrienden!

Maarten
Wat is jouw rol bij Byewaste?

Ik ben verantwoordelijk voor de technologische laag van Byewaste. Met de hulp van mijn mede-ontwikkelaars, onze grafisch ontwerpers en voortdurende samenwerkingen met leden van het hele team, is het mijn doel om de beste tool te bouwen om onze gebruikers te laten genieten van de Byewaste-service.

Hoe ben je bij Byewaste terechtgekomen?

Een paar jaar geleden werkte ik samen met Tommaso en Riccardo (beiden mede-oprichters van Byewaste) aan een ander project als app-ontwikkelaar. Tommaso vertelde me meerdere keren over Byewaste en op een dag vroeg hij me of ik het Byewaste-team wilde komen versterken. Het moge duidelijk zijn dat mijn antwoord een volmondig ja was!

Waarom wilde jij graag voor Byewaste werken?

Een heel groot deel van mijn motivatie om bij Byewaste te werken is dat ik in het concept geloof en ik denk dat dit het juiste is om te doen, maar mijn collega's hebben daar ook al veel over gezegd.

Een andere reden is dat ik echt dol ben op het Byewaste-team! Zoals ik al eerder zei, werkte ik al eens met Tommaso, Riccardo, Usman en enkele anderen samen aan een ander project, en we zijn echt als een team overgestapt. Het is heel fijn om samen aan een gemeenschappelijk doel te werken, of af en toe gewoon gezellig te borrelen!

Wat vind je het leukste aan je baan?

Eerlijk gezegd, de technische uitdagingen! Hoewel Byewaste op het eerste gezicht misschien een eenvoudige app lijkt, zijn er zeer reële technische uitdagingen waar ik dagelijks aan werk. Als iemand die het erg leuk vindt om complexe problemen te analyseren en op te lossen, ben ik erg blij dat ik daarmee bezig kan zijn.

En wat het minst leuke?

Hoewel dit misschien een vreemd antwoord lijkt, zijn dat weer de technische uitdagingen. Soms, als ik te lang op een probleem vastloop, heb ik echt het gevoel dat ik gek word. Maar eigenlijk maakt dat het alleen maar leuker als ik het uiteindelijk oplos!

Someone holding a globe
Waarom ben je van mening dat we meer moeten recyclen en hergebruiken?

Het voor de hand liggende antwoord is het tegengaan van klimaatverandering. Als we blijven consumeren zoals we de afgelopen decennia hebben gedaan, zullen we het klimaat onomkeerbaar veranderen. Dit zal enorme gevolgen voor ons hebben, om nog maar te zwijgen van het onevenredig grote effect op de armere delen van de wereld - waar ze al genoeg hebben problemen om mee om te gaan!

Natuurlijk zijn recycling en hergebruik niet de enige oplossingen, aangezien het echte probleem ligt bij onze energieproductie en het consumentisme in het algemeen, maar dat betekent niet dat het geen impact zal hebben.

Wat is jouw leukste tweedehands vondst?

Ik heb ooit een magnetron op straat gevonden. Deze werkte nog steeds prima, dus ik heb hier aardig wat geld mee bespaard!

Kitchen with microwave

Wanneer had je zelf graag gebruikgemaakt van een service als Byewaste?

Ik woon in een studentenhuis met 14 andere mensen, dus er gaan vaak dingen kapot. We hebben momenteel een kapotte koffiemachine, een kapotte blender, een ongebruikte grafische kaart en tal van ongebruikte huishoudelijke artikelen die in huis rondslingeren en ruimte innemen, maar ze naar het recyclingcentrum brengen kost ons teveel moeite, aangezien niemand van ons een auto bezit.

Ik kan echt niet wachten tot Byewaste beschikbaar is in mijn buurt!

Hoe draag jij in je dagelijkse leven bij aan een duurzamere toekomst?

Ik doe verschillende dingen om mijn persoonlijke leven zo duurzaam mogelijk te maken. Ten eerste reis ik alleen met de fiets of met het openbaar vervoer, omdat ik geen rijbewijs heb en ook niet van plan ben er een te halen. En als ik op vakantie ga, probeer ik vliegreizen altijd zoveel mogelijk te vermijden.

Daarnaast volg ik een flexitarisch dieet, wat inhoudt dat ik af en toe vlees of dierlijke producten eet, maar dat zoveel mogelijk probeer te beperken.

Vegetarian food on a plate
Welke duurzame gewoonte zou je jezelf nog graag willen aanleren?

Ik heb de neiging om vrij snel nieuwe dingen te kopen, vooral als het om technologie gaat. Dat is zeker iets dat ik minder zou moeten doen. En als ik toch nieuwe technologie moet kopen, moet ik me meer richten op het kopen van gebruikte producten in plaats van nieuwe.

Bedankt voor het lezen van onze blog. Vond je de inhoud interessant?
Vergeet deze dan niet te delen met je vrienden en familie!