Wij zetten ons in voor een duurzamere samenleving met een klein maar gedreven team. In deze rubriek geven we de mensen achter Byewaste de kans om zich aan jullie voor te stellen. Deze week is het de beurt aan Usman, onze Developer.

Hoewel ieder teamlid zichzelf al kort heeft kunnen voorstellen op onze “Over ons” pagina, vonden we het tijd worden dat jullie ons beter leerden kennen. Vorige week vertelde Sara over haar leven. Deze week deelt Usman zijn verhaal. Hij zal je meer vertellen over zijn visie op duurzaamheid en het bedrijf.

Hallo! Wie ben jij? Vertel ons eens iets over jezelf!

Hallo! Ik ben Usman, een van de mobiele app developers voor Byewaste. Ik ben 27 en ik hou ervan om buitenshuis te eten en om boeken te lezen over persoonlijke groei. Recentelijk heb ik Atomic Habits (NL: Elementaire Gewoontes) gelezen , een bestseller die ik ten zeerste aanraad voor mensen die structuur missen in hun leven. Daarnaast spendeer ik ook graag tijd aan het verruimen van mijn technologische horizon door op de hoogte te blijven van nieuwe technologieën die me interesseren.

Wat is jouw rol bij Byewaste?

Ik zorg ervoor dat de ontwikkelingen voor de iOS applicatie altijd up to date zijn met de nieuwe functies of vorige bug fixes. Ik doe dit samen met het development team en ik vind de continue samenwerking met ze erg aangenaam. Mijn doel is om het beste van het beste te kunnen leveren aan de gebruikers van Byewaste.

Hoe ben je bij Byewaste terechtgekomen?

Ik ben al vanaf het begin van Byewaste betrokken. Ik ben altijd al geinteresseerd geweest in het hele concept en de mate van bereik die Byewaste zou kunnen halen. Ook het gemak wat het de gebruikers kan bieden spreekt me erg aan. Dit toont maar weer hoeveel vertrouwen en hoop ik heb ik het product en de service die Byewaste levert. Dit is mijn belangrijkste drijfveer om door te gaan.

Waarom wilde jij graag voor Byewaste werken?

Vanaf het begin vond ik het team heel leuk en wist ik dat we alleen maar beter konden worden vanaf het startpunt. Ik heb altijd al genoten van een uitdaging en dat wordt me nu geboden omdat ik verantwoordelijk ben voor een hele codebase samen met 2 andere developers. Dit was naast een goede uitdaging ook een goede ervaring om op te doen.

Wat vind je het leukste aan je baan?

Zoals ik al eerder heb gezegd vind ik het team echt heel aangenaam om mee te werken, vooral omdat hij steeds groter en groter wordt. De bedrijfscultuur is zo divers en het is erg leuk om elke dag nieuwe dingen te leren. Ik geloof ook enorm in de missie die Byewaste heeft en wil daardoor zien hoeveel impact we gaan hebben met deze service.

En wat het minst leuke?

Aangezien het bedrijf een startup is, kan de werkhoeveelheid soms erg veel zijn. Dit kan ervoor zorgen dat je uitgeput raakt omdat je jezelf alsmaar blijft pushen, maar door dat pushen zie ik ook in wat ik allemaal kan bereiken als ik er helemaal voor ga.

Waarom ben je van mening dat we meer moeten recyclen en hergebruiken?

Ik geloof er in dat iedereen zou moeten nadenken over de lange termijn effecten die kunnen gebeuren als de natuurlijke grondstoffen op zijn. Niet veel mensen denken er bewust bij na wat er allemaal aan het gebeuren is en ook al doen ze dat wel, het is lastig om grote verschillen te kunnen maken. Daarom geloof ik erin dat iedereen moeite moet steken in het recyclen om vanuit daar verder te kijken naar duurzamere oplossingen.

Wat is jouw leukste tweedehands vondst?

Ik zou boeken zeggen. Ik hou erg van lezen dus wanneer ik zie dat iemand boeken wegdoet, zou ik ze meteen meenemen.

Wanneer had je zelf graag gebruikgemaakt van een service als Byewaste?

Aangezien ik al zo vaak ben verhuisd in mijn leven, zou deze service altijd handig zijn geweest omdat ik altijd wel spullen had die ik niet meer nodig had. Maar deze items waren altijd nog in goede staat en bruikbaar dus ze hadden zeker een tweede leven kunnen krijgen.

Hoe draag jij in je dagelijkse leven bij aan een duurzamere toekomst?

Ik denk er niet actief bij na over hoe ik mijn steentje kan bijdragen, maar ik weet dat kleine gewoontes een groot verschil kunnen maken. Ik zorg ervoor dat ik niet excessief veel random dingen koop die ik niet nodig heb en ik vermijd vliegen behalve als het echt noodzakelijk is.

marc-newberry-9vcEn3BJyy8-unsplash
Welke duurzame gewoonte zou je jezelf nog graag willen aanleren?

Ik probeer het kopen van producten in plastic verpakkingen zoveel mogelijk vermijden omdat dat zo onnodig vervuilend is. Om deze reden probeer ik zoveel mogelijk producten bij de boer zelf te kopen.

Bedankt voor het lezen van onze blog. Vond je de inhoud interessant?
Vergeet deze dan niet te delen met je vrienden en familie!