December 15, 2021
 • 
Byewaste

Ontmoet het team: Yara, onze Marketing Developer

Wij zetten ons in voor een duurzamere samenleving met een klein maar gedreven team. In deze rubriek stellen we de mensen achter Byewaste aan jullie voor. Deze week is het de beurt aan Yara, onze Marketing Developer.

Hoewel ieder teamlid zichzelf al kort heeft kunnen voorstellen op onze “Over ons” pagina, vonden we het tijd worden dat jullie ons beter leerden kennen. Deze week deelt Yara haar verhaal. Zij zal je meer vertellen over haar visie op duurzaamheid en het bedrijf.

Hallo! Wie ben jij? Vertel ons eens iets over jezelf!

Hallo! Ik ben Yara, de Marketing Developer van Byewaste. Ik ben 24 jaar en woon in Breda, niet zo ver van ons hoofdkantoor in Rotterdam.

Ik deel een appartement met een van mijn beste vriendinnen, mijn kat (die geregeld onverwachts aanschuift bij onze online meetings) en twee cavia’s. Ik ben opgegroeid in een bos en heb altijd graag tijd in de natuur doorgebracht, maar ik ben ook met veel andere dingen bezig.

Ik houd van muziek en het bezoeken van evenementen, fotografie, schrijven en reizen. Ook vind ik het altijd erg leuk om nieuwe dingen te leren - ik ben geïnteresseerd in psychologie en filosofie en lees graag over deze onderwerpen in mijn vrije tijd.

A picture of a cat

Wat is jouw rol bij Byewaste?

Ik zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van onze service en dat er wordt geluisterd naar de wensen van onze gebruikers. Tot mijn dagelijkse taken behoren onder andere het creëren van social media en blogcontent, het onderzoeken van de gewoontes en voorkeuren van onze doelgroep en het ontwikkelen van advertentiestrategieën.

Ik probeer mijn verkregen inzichten daarnaast altijd met de rest van het team te delen, zodat we zo goed mogelijk kunnen inspelen op de behoeften van onze gebruikers.

Someone working in marketing

Hoe ben je bij Byewaste terechtgekomen?

Voor een van mijn vakken op de universiteit werden we gevraagd om een echt bedrijf te helpen met een door hun gekozen vraagstelling. Byewaste was een van de bedrijven die hieraan meedeed. Samen met mijn team ging ik toen aan de slag om een marketingstrategie te bedenken, waarbij we onze wetenschappelijke kennis eindelijk in de praktijk toe konden passen. Kort nadat ik afgelopen zomer afstudeerde ben ik hier komen werken.

Waarom wilde je hier graag werken?

Ik ben er sterk van overtuigd dat we als bedrijf een passende oplossing bieden voor een probleem dat velen van ons in ons dagelijks leven ervaren. Ik sloot me daarnaast ook bij Byewaste aan in de hoop om bij te dragen aan een duurzamere toekomst. De natuur om ons heen is veel te kostbaar om deze onnodig te vervuilen!

Passion led us here text on the pavement

Wat vind je het leukste aan je baan?

Wat ik het fijnste vind aan mijn werkzaamheden is dat deze aansluiten bij mijn persoonlijke overtuigingen. Ik zou nooit iets kunnen marketen waar ik zelf niet achter sta. Bovendien vind ik het leuk dat ik me al zo vroeg bij het bedrijf heb aangesloten, daardoor voel ik me erg verbonden met onze missie.

En wat het minst leuke?

Soms kan het wel eens lastig zijn om te werken met de beperkte tijd en het gelimiteerde budget van een startup. Het voelt daarentegen wel extra goed wanneer je een creatieve oplossing bedenkt en een uitdaging overwint.

Someone holding a globe

Waarom is Byewaste's missie zo belangrijk voor je?

Bijna alles wat we nodig hebben, hebben we al. Toch blijven we voortdurend nieuwe spullen produceren. Dit gaat ten koste van het milieu. Daarom geloof ik dat er veel te winnen valt bij het optimaliseren van ons afvalbeheer en het geven van een tweede leven aan afgedankte spullen.

Wat is jouw leukste tweedehands vondst?

Dat is een lastige! Ik heb altijd al het grootste deel van mijn kleding en meubels tweedehands gekocht. Ik denk dat ik tot nu toe echter het meeste plezier heb beleefd aan mijn lavalampprojector die ik ooit via Marktplaats heb gekocht, deze staat bijna iedere avond aan.

Thriftstore

Wanneer had je zelf graag gebruik willen maken van onze service?

Ik denk dat ik het meest van onze service had kunnen profiteren toen ik op mezelf ging wonen. We moesten toen best vaak langs de milieustraat rijden. Dat is echter al wel weer een tijdje geleden – nog voordat Byewaste bestond.

Moving van with boxes

Hoe draag jij zelf bij aan een duurzame toekomst?

Ik denk dat mijn duurzaamste gewoonte is dat ik dit jaar ben overgestapt op een veganistisch dieet. Ik heb überhaupt nooit vlees of vis gegeten, dus zo’n grote aanpassing was het voor mij niet.

Welke duurzame gewoonte zou je nog graag toepassen in je dagelijkse leven?

Het plannen van mijn maaltijden. Ik ben best georganiseerd, maar op de een of andere manier heb ik mezelf nooit kunnen motiveren om dit consistent te doen. Daardoor moet ik soms aan het eind van de week ingrediënten weggooien die ik niet heb gebruikt. Dit is dan ook mijn belangrijkste goede voornemen voor 2022!

Meal prepping