top

Sluit je aan bij het gevecht tegen afval!

Samen met onze partners maken we de weg vrij voor de transitie naar een circulaire economie.

We hebben onze krachten reeds gebundeld met verschillende marktleiders en staan open voor nieuwe samenwerkingen die ons zullen helpen om een duurzamere samenleving op te bouwen.
Wil jij deel uitmaken van de revolutie?

Onze Partners

rebuy zorgt ervoor dat gebruikte media en elektronische apparaten terug in de economische cyclus komen. Hiervoor gebruiken zij de modernste sorteer-, refurbish- en reconditioneringstechnologieën.
Gamechangers wanneer we het hebben over duurzame fashion. Deze Rotterdamse partner zamelt pre-loved sneakers in om deze volledig op te knappen in hun Fresh Step Factory, ter voorbereiding op een tweede leven.
De textielindustrie is een van de meest vervuilende industrieën die er is. Daarom hebben wij onze krachten gebundeld met deze partner om de inzameling en recycling van gebruikt textiel te optimaliseren. 
Via de kringloopwarenhuizen van Het Goed krijgen niet alleen spullen, maar ook mensen een tweede kans. Deze partner zet namelijk werknemers in met een afstand tot de arbeidsmarkt.
RetourMatras staat voor duurzame matrasrecycling. Zij zorgen dat de kostbare materialen in gebruikte matrassen niet verloren gaan, maar worden gebruikt als grondstoffen voor bijv. isolatiemateriaal.
Irado faciliteert een schone en duurzame samenleving. Deze partner verzorgt het afvalbeheer, de reiniging, en het onderhoud in 4 Zuid-Hollandse gemeenten. 
Boekenbalie partner koopt tweedehands boeken in, om deze tegen een lage prijs door te verkopen. Zo geven ze een tweede leven aan de boeken die bij jou in de kast stof staan te happen.
Van traditionele afvalinzamelaar heeft A&M Recycling zich ontwikkeld tot een toonaangevende en innovatieve speler in de circulaire economie. Deze partner zoekt voortdurend naar nieuwe, betere manieren van afvalmanagement. 
Cyclus ondersteunt gemeentelijke opdrachtgevers bij het creëren van een schoon en veilig leefmilieu. Wij hebben samen met deze partner onze gratis ophaalservice opgezet in Krimpen a/d IJssel.
De eerste Europese CIC Innovatiehub, gelegen in het centrum van Rotterdam. Een thuisbasis voor startups, scaleups en ondernemers, waar samenwerking en het uitwisselen van kennis wordt aangewakkerd. 

De voordelen

De meeste spullen die we inzamelen, zouden anders in de prullenbak zijn beland. Dit komt omdat de traditionele methoden van hergebruik en recycling als te ingewikkeld en tijdrovend worden ervaren.
Wij halen spullen direct bij mensen thuis op. Dit helpt ons om de meeste pijnpunten van de traditionele inzamelingsmethoden te vermijden, zoals kwaliteitsverlies door contaminatie.
Door onze innovatieve technologische oplossing staan we in direct contact met onze gebruikers. Zo verzamelen we betrouwbare gegevens over de voorkeuren en het gedrag van burgers.
Meer weten over hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen om de transitie te maken naar een circulaire economie? Lees ons impact rapport voor meer informatie over onze service.

Neem contact op met ons vriendelijke team,
we reageren zo snel mogelijk.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ons speelveld

Textiel

Elektronica

Speelgoed

Boeken

Matrassen

Klein huisraad

Byewaste is een trots lid van

Verschenen in

DutchReview
“Met hulp van CityLab010 (het Rotterdamse platform dat sociaal ondernemerschap ondersteunt) wil Byewaste de hergebruik- en recyclingprocessen in Rotterdam vereenvoudigen, wat leidt tot een schonere en duurzamere gemeente.”
HetKanWel
“De gemeente is blij met het initiatief. In Capelle – net als in de rest van Nederland overigens – willen ze namelijk minder restafval en meer hergebruik van spullen. In het Afvalplan van de stad staan maatregelen om het scheiden van afval en het recyclen ervan mogelijk te maken. Dankzij de dienst van Byewaste is het nu nog gemakkelijker om bruikbare spullen een tweede leven te geven.”
MT/Sprout
“Geef de rommel om je heen een tweede leven, is de slogan van Byewaste. Mooi, die missie, maar hoe laat je de massa ontspullen? Byewaste verlaagt de drempel [voor recycling] door alle afdankers gratis op te halen en zet zijn geld op een vlotte app, die moet uitblinken in gebruiksvriendelijkheid.”
Zootjegeregeld
“Byewaste pakt het afvalprobleem in ons land aan. Op jaarbasis gaan er veel herbruik- en recyclebare voorwerpen en materialen verloren tussen het restafval omdat deze niet gescheiden in worden geleverd. Byewaste geeft de spullen die mensen niet meer gebruiken een tweede leven door deze gratis aan huis op te halen.”