May 2, 2023
 • 
Byewaste

Ontmoet het team: Kim, onze marketing stagiaire 

Wij zetten ons in voor een duurzamere samenleving met een klein maar gedreven team. In deze rubriek geven we de mensen achter Byewaste de kans om zich aan jullie voor te stellen. Deze week is het de beurt aan Kim, onze marketing stagiaire.

Hoewel ieder teamlid zichzelf al kort heeft kunnen voorstellen op onze “Team” pagina, vonden we het tijd worden dat jullie ons beter leerden kennen. Vorige blog vertelde Usman over zijn visie op duurzaamheid en het bedrijf. Deze week deelt Kim haar verhaal. 

Hallo! Wie ben jij? Vertel ons eens iets over jezelf!

Hallo allemaal! Mijn naam is Kim en ik ben een 21-jarige International Business student aan de Hogeschool Rotterdam. Naast mijn studie heb ik een grote passie: eten.

Ik hou van eten en ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om te koken. Of het nu gaat om het uitproberen van nieuwe ingrediënten of het combineren van smaken, ik probeer voortdurend mijn kookvaardigheden te verbeteren. En als ik even geen zin heb om te koken, ga ik graag naar restaurants om nieuwe gerechten te proeven en te ontdekken.

Om anderen te inspireren en te helpen, ben ik begonnen met het schrijven van blogs over voedselverspilling. Een tip: als je op zoek bent naar inspiratie voor nieuwe recepten, dan moet je zeker eens een kijkje nemen op mijn blogs [1] [2].

Wat is jouw rol bij Byewaste?

Als onderdeel van het Byewaste team, ben ik verantwoordelijk voor het creëren van content voor de sociale media kanalen. Daarnaast schrijf ik de wekelijkse blogs van het bedrijf. Mijn rol is om ervoor te zorgen dat onze boodschap duidelijk en consistent wordt gecommuniceerd naar alle Byewasters.

Als marketing stagiaire is het mijn taak om interessante en relevante content te maken die onze doelgroep aanspreekt. Ik werk samen met de andere teamleden om te zorgen dat onze content overeenkomt met de visie en missie van Byewaste. Ook help ik om deze op een effectieve manier te verspreiden via de verschillende online kanalen.

Hoe ben je bij Byewaste terechtgekomen?

Als ik terugkijk op hoe ik bij Byewaste terecht ben gekomen, kan ik gerust zeggen dat het een kwestie van geluk en timing was. Toen ik op zoek was naar een afstudeerstage voor mijn scriptie, kwam ik via LinkedIn in contact met Byewaste. 

Na enkele gesprekken met het team van Byewaste, was het duidelijk dat ik hier de juiste plek had gevonden. Het bedrijf paste perfect bij mijn interesses en ambities. Ik voelde me direct thuis bij het team en de bedrijfscultuur.

Waarom wilde jij graag voor Byewaste werken?

Van jongs af aan was ik altijd al geïnteresseerd in het milieu. Ik wilde daarom graag bij een bedrijf werken dat zich inzet voor een betere wereld en toekomst. Toen ik in contact kwam met Byewaste, wist ik meteen dat dit bedrijf perfect bij mij past. 

Het idee dat ik bij kon dragen aan een bedrijf dat zich bezighoudt met de CO2-uitstoot door spullen een tweede leven te geven, sprak me enorm aan. Ik was meteen geïntrigeerd door de focus van Byewaste en het feit dat het bedrijf innovatieve oplossingen ontwikkelt voor problemen op het gebied van hergebruik

Door mijn werkzaamheden als marketing stagiaire bij Byewaste hoop ik de boodschap van het bedrijf te verspreiden en anderen te inspireren om actie te ondernemen voor een duurzamere toekomst.

Wat vind je het leukste aan je baan?

Bij Byewaste wordt er altijd gemotiveerd om out-of-the-box te denken. Dit maakt mijn werk uitdagend en inspirerend.

Daarnaast vind ik het ook erg waardevol dat ik bij Byewaste kan bijdragen aan een betere wereld. Door onze activiteiten kunnen we een bijdrage leveren aan het behoud van onze planeet. Dat geeft mij een gevoel van voldoening en zingeving in mijn werk.

En wat het minst leuke?

Momenteel ervaar ik een zeer positieve werkervaring en kan ik met volle overtuiging zeggen dat er niets is dat ik niet leuk vind aan mijn baan. 

Waarom ben je van mening dat we meer moeten recyclen en hergebruiken?

Er zijn ontzettend veel grondstoffen en materialen die we momenteel als afval beschouwen, terwijl deze in feite nog prima opnieuw gebruikt kunnen worden. Recyclen en hergebruiken zijn belangrijke stappen om onze impact op het milieu te verkleinen. 

Door materialen opnieuw te gebruiken, voorkomen we dat er onnodig nieuwe grondstoffen worden gewonnen en geproduceerd, wat gepaard gaat met een grote CO2-uitstoot. Bovendien besparen we op deze manier kostbare energie en verminderen we de hoeveelheid afval die we produceren.

Wanneer had je zelf graag gebruikgemaakt van een service als Byewaste?

Als kind had ik veel spullen, zoals kleding, speelgoed en boeken. Helaas waren er in mijn dorp destijds geen kringloopwinkels waar ik deze spullen naartoe kon brengen om ze een tweede leven te geven. 

Hierdoor werden deze spullen uiteindelijk weggegooid en dat vond ik erg zonde. Ik had graag gebruikgemaakt van een service zoals Byewaste om deze spullen een nieuw leven te geven.

Hoe draag jij in je dagelijkse leven bij aan een duurzamere toekomst?

In mijn dagelijkse leven ben ik erg bewust bezig met duurzaamheid en het verminderen van mijn ecologische voetafdruk. Een van de manieren waarop ik dit doe is door zelf groenten te kweken in mijn eigen tuin. 

Hierdoor hoef ik geen verpakte groenten te kopen in de supermarkt, waardoor ik minder CO2-uitstoot genereer. Bovendien vind ik het ook erg leuk om zelf te tuinieren en te experimenteren met verschillende soorten groenten.

Daarnaast geef ik een tweede leven aan verpakkingen die ik wel heb. Zo gebruik ik bijvoorbeeld oude melkflessen om planten in te poten. Dit is niet alleen een duurzame manier om mijn planten te laten groeien, maar het ziet er ook nog eens leuk uit in mijn tuin.

Welke duurzame gewoonte zou je jezelf nog graag willen aanleren?

Alhoewel het lastig is om mijn waterverbruik te verminderen, ben ik van plan om korter te douchen en minder vaak een vol bad te nemen. Ook wil ik bewuster omgaan met het gebruik van de kraan tijdens het afwassen. Door deze kleine aanpassingen kan ik al aanzienlijk besparen op mijn waterverbruik.

Daarnaast ben ik van plan om mijn energieverbruik te verminderen door bewuster om te gaan met het gebruik van elektrische apparaten en verlichting. Ik wil bijvoorbeeld vaker gebruik maken van natuurlijk daglicht en apparaten uitschakelen als ik ze niet gebruik. Ook wil ik in de toekomst kijken naar de mogelijkheden van duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen.

Bedankt voor het lezen van onze blog. Vond je de inhoud interessant? Vergeet deze dan niet te delen met je vrienden en familie!