top

Leid de verandering!

Samen met onze partners helpen we gemeenten om voorop te lopen in de transitie naar een circulaire economie.
Sluit jij je aan bij de strijd tegen afval?

Amsterdam

Rotterdam

Capelle

Schiedam

Den Haag

Amsterdam

Rotterdam

Capelle

Krimpen

Den Haag

De voordelen

Om een comfortabele toekomst voor toekomstige generaties te garanderen, zijn ambitieuze afvaldoelen gesteld. We moeten onze afvalproductie drastisch verminderen en wat we inzamelen, moet worden gerecycled.

Door herbruikbare en recyclebare spullen bij mensen thuis op te halen, voorkomen we dat ze in de prullenbak belanden. Omdat we elke stroom apart inzamelen, vermijden we bovendien dat recyclebare materialen verontreinigd raken. Zo helpen wij gemeenten om hun afvaldoelstellingen te behalen.
De meeste spullen die we ophalen, zouden anders in de prullenbak zijn beland. Dit resulteert in onnodig hoge kosten van afvaltransport, -verwerking en -verbranding.

Door ervoor te zorgen dat de spullen die we inzamelen op de juiste manier worden hergebruikt of gerecycled, helpen we gemeenten om geld te besparen op afvalverbranding.
Onze innovatieve technologie stelt ons in staat om betrouwbare gegevens te verzamelen over het gedrag en de voorkeuren van onze gebruikers. Zo hebben we geleerd dat de traditionele methoden van hergebruik en recycling als te ingewikkeld en tijdrovend worden beschouwd.

Dit bracht ons op het idee voor Byewaste, de enige gebruikersgerichte oplossing voor dit probleem. Omdat we in direct contact staan met burgers, helpen we gemeenten om in te spelen op hun behoeften en betere relaties op te bouwen.

Daarnaast laat je met de implementatie van Byewaste in jouw regio zien dat je geeft om de planeet.
Meer weten over hoe wij jouw gemeente kunnen helpen om de transitie te maken naar een circulaire economie? Lees ons impact rapport voor meer informatie over onze service.

Neem contact op met ons vriendelijke team.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ons speelveld

Byewaste is een trots lid van

Verschenen in

DutchReview
“Met hulp van CityLab010 (het Rotterdamse platform dat sociaal ondernemerschap ondersteunt) wil Byewaste de hergebruik- en recyclingprocessen in Rotterdam vereenvoudigen, wat leidt tot een schonere en duurzamere gemeente.”
HetKanWel
“De gemeente is blij met het initiatief. In Capelle – net als in de rest van Nederland overigens – willen ze namelijk minder restafval en meer hergebruik van spullen. In het Afvalplan van de stad staan maatregelen om het scheiden van afval en het recyclen ervan mogelijk te maken. Dankzij de dienst van Byewaste is het nu nog gemakkelijker om bruikbare spullen een tweede leven te geven.”
MT/Sprout
“Geef de rommel om je heen een tweede leven, is de slogan van Byewaste. Mooi, die missie, maar hoe laat je de massa ontspullen? Byewaste verlaagt de drempel [voor recycling] door alle afdankers gratis op te halen en zet zijn geld op een vlotte app, die moet uitblinken in gebruiksvriendelijkheid.”
Zootjegeregeld
“Byewaste pakt het afvalprobleem in ons land aan. Op jaarbasis gaan er veel herbruik- en recyclebare voorwerpen en materialen verloren tussen het restafval omdat deze niet gescheiden in worden geleverd. Byewaste geeft de spullen die mensen niet meer gebruiken een tweede leven door deze gratis aan huis op te halen.”